Iulian Porst, primul șef sub acoperire, dezvăluie cum l-a schimbat emisiunea de la PRO TV

Iulian Porst, primul șef sub acoperire, dezvăluie cum l-a schimbat emisiunea de la PRO TV

A spus din prima DA acestui experiment social fără egal, iar acum se declară mulțumit de alegerea făcută. Iulian Porst, co-proprietar al lanțului Presto Pizza, a dezvăluit ce a învățat din experiența Șef sub acoperire și cum l-a ajutat emisiunea să-și înțeleagă mai bine afacerea și oamenii care care o fac posibilă.

Ce tip de lider considerați că erați înainte de participarea la emisiune?

„Un lider puțin mai absent. Cred că marea mea greșeală, și în general a oamenilor care conduc diverse business-uri, este că la un moment dat ajung să se concentreze pe documente, rapoarte sau idei care ar putea fi implementate. Mie îmi spuneau familia, prietenii și partenerii să-mi petrec mai mult timp printre colegi. Recunosc că nu îmi găseam des câteva ore extra pe care să mi le petrec în laborator sau pe teren. Acum acest lucru a devenit prioritar.” 

Șeful Presto Pizza sub acoperire în propria companie. De ce? Ce ați vrut să vedeți/descoperiți?

„Ținând cont de faptul că am simțit în timp că m-am distanțat de echipă, consider că am avut șansa să mă întorc la rădăcini. Am vrut să simt spiritul de echipă, să înțeleg care sunt problemele și nevoile colegilor. Să înțeleg cu ce probleme se confruntă și, nu în ultimul rând, să verific calitatea cu care pleacă și ajung produsele la client.”

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram ca să fii la curent cu tot ce e nou!

Credeți că ați fi aflat de problemele descoperite în timpul filmărilor și de povestile impresionante ale colegilor dacă nu treceați prin „experimentul” Șef sub acoperire?

„Pe unele le-aș fi aflat... dar poate prea târziu. Pe altele nu. Ăsta este unul dintre dezavantajele de a fi puțin mai rupt de realitatea colegilor mei și de a nu-i cunoaște. Iar asta îmi propun să schimb, vreau să păstrez de la personajul pe care l-am interpretat apropierea de cei cu care lucrează, curiozitatea și implicarea.”

Iulian Porst: „Schimbarea trebuie să vină de la conducere”

VIDEO Șeful sub acoperire descoperă probleme în firma lui

Care sunt principalele lucruri pe care le-ați descoperit pe parcursul filmărilor?

„Am descoperit lucruri bune și frumoase. Știu sigur că suntem o echipă frumoasă, așezată, pregătită, încrezătoare, dar, la fel ca orice altă echipă, mai avem puncte la care trebuie să lucrăm. Schimbarea trebuie să vină în principal de la noi, cei de la conducere, și trebuie să ne gândim de fiecare dată ca orice lucru extra să fie în ajutorul și pentru colegii noștri. Atâta vreme cât avem o echipă mulțumită, clienții vor simți asta în preparatele care ajung pe farfuriile lor.”

Ce ați învățat de la personajul pe care l-ați interpretat?

„Am învățat ca trebuie să fiu mai prezent printre colegi... și cum să fiu altfel decât muncind cot la cot cu ei. Orice om poate afla lucruri noi, poate învăța lucruri noi dacă își doreste acest lucru cu adevărat. Am aflat că, dacă ești interesat, dacă asculți și ești sociabil, poți fi ușor binevenit într-un grup, chiar dacă tu ești colegul nou.” 

Care a fost cel mai complicat lucru pe care l-ați făcut cât timp ați fost sub acoperire și de ce? 

„Au fost mai multe activități care mi s-au părut dificile din punct de vedere fizic. Recunosc însă că cel mai mare stres a fost acela de a nu fi descoperit de colegii mei. Nu mi-a ieșit chiar în totalitate, dar era o presiune constantă de a mă integra fără să fiu prea insistent sau să generez semne de întrebare. N-a fost o misiune ușoară, dar m-am bucurat de fiecare minut și a fost o lecție pentru mine.

VIDEO Șeful sub acoperire e luat peste picior

Ce comentarii ați primit de la colegii dumneavoastră după ce le-ați dezvăluit că veți participa la emisiune?

„Au apreciat curajul și nebunia mea. Au înțeles cu toții că experimentul a fost mai mult decât pozitiv și constructiv, că ne ajută pe fiecare dintre noi, cei din echipa Presto: managementul înțelege mai bine la ce lucruri să fie mai atent, angajaților le-a fost auzită vocea direct și necenzurat, am implementat schimbări la nivel de business. Și, la fel de important, clienții noștri, cei care ne-au gustat bucatele, au văzut ce muncă de echipă este în spatele celei mai simple comenzi, ne-au văzut așa cum suntem.” 

A fost ceva neplăcut, ce n-ați vrea să repetați, în această experiență?

„Nu. Aș repeta experimentul și singur, dar sunt sigur că acum orice om ar veni va fi verificat serios înainte de colegii de echipă.”

Ce tip de lider considerați că sunteți acum?

„Un lider prezent. Un lider care stă mai aproape de oameni, de echipe. Am învățat o lecție și sper să aplic cu consecvență ce am învățat în acest experiment.” 

Ce schimbări ati implementat în companie după terminarea emisiunii?

„Eu zic că am implementat destul de multe schimbări într-un timp foarte scurt. Avem un spațiu nou pentru zona Militari. Producem tot aluatul de pizza într-un singur centru. Am accelerat dezvoltarea aplicației de livratori și de vânzare prin mărirea sumelor alocate. Am început să dezvoltăm o aplicație prin care operatorii call center pot prelua comenzi de acasă. Am reechipat câteva unități. Am mărit salarii. Și, bineînțeles, mai avem multe de făcut, lista continuă.”

Ce schimbări mai aveti în plan în perioada următoare?

„Plănuim să deschidem unități noi, să centralizăm zonele de depozit și laborator, să comunicăm mai mult cu toți colegii și să avem un control mai atent asupra întregii activități.”

Ați recomanda și altor directori să participe la emisiune? De ce? Ce sfaturi le-ați da?

„Am și recomandat deja. De ce? Pentru că este o trăire frumoasă, o experiență pozitivă atât la nivel personal, cât și pentru business, este o poveste care trebuie transmisă. Cunoști oameni noi (atât din echipa de filmări, cât și din firma ta) și în final ajungi să-i ajuți. Și, de ce să nu fiu sincer?, este un câștig din punctul de vedere al marketing-ului.”

Șef sub acoperire - Descoperă cine ești!

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram ca să fii la curent cu tot ce e nou!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Șef sub acoperire

Articole pentru emisiune Șef sub acoperire

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni