De toate varstele si de profesii diferite, cei care aspira la un loc in competitia care va incepe in aceasta primavara la ProTV si-au pus la bataie talentul culinar si s-au prezentat cu cel mai bun dish pe care stiu sa-l prepare, in speranta ca vor primi pasaportul pentru urmatoarea etapa a concursului.

Fie ca au mizat pe deserturi delicioase si sofisticate, fie ca au apelat la combinatii surprinzatoare sau feluri exotice, bucatarii amatori sositi la Bucuresti din toata tara au sperat ca vor intra in competitia pentru cel mai ravnit sort de bucatar din Romania. Nici fostii concurenti nu au putut sta departe de emisiunea care le trezeste atatea amintiri placute, astfel incat o parte dintre ei au venit la preselectii. Nini, simpaticul concurent din sezon al doilea, a fost prezent pentru a-si sustine o buna prietena, aspiranta si ea la un loc in show-ul de la ProTV, dar si pentru a le da sfaturi celorlalti candidati.

La randul lor, si Alex Cirtu, cunoscut drept “Teacher”, dar si Petru Buiuca, primul MasterChef al Romaniei, au venit la preselectiile din Bucuresti si au retrait emotiile primei etape a concursului. “MasterChef iti schimba viata!”, a recunoscut Petru. “E primul lucru pe care il spun si il simt! Inainte eram un fan al mancarii, acum imi fac o cariera, superba, in acest domeniu. Este locul si experienta care muta muntii din loc. Si nu numai pentru mine, ca sunt castigatorul primei editii, ci pentru toti cei care am calcat pe aici. Le-am spus tuturor celor care au venit la preselectii sa aiba inima deschisa si sa mizeze pe pasiunea pentru gatit. Asta spun totdeauna: oricat de actor esti, mancarea nu minte”, a mai spus acesta.Anul acesta, caravana "MasterChef" a ajuns in Cluj, Iasi si Bucuresti si a strans laolalta mii se romani pasionati de bucatarie, dornici sa ajunga in cursa pentru marele premiu de 50.000 de euro si pentru trofeul care le va schimba viata.